Pianista Cristiana Mihart este absolventă a Colegiului Naţional de Arte „Dinu Lipatti” la clasa prof. dr. Ligia Pop şi a ciclurilor de Licență și Master în Interpretare din cadrul Facultății de Interpretare Muzicală a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, sub îndrumarea prof. univ. dr. Sandu Sandrin (pian), prof. univ. dr. Șerban Dimitrie Soreanu și prof. univ. dr. Verona Maier (muzică de cameră), prof. univ. dr. Steluţa Radu (acompaniament). Dorind să-şi extindă orizontul claviaturii, studiază timp de doi ani orga şi clavecinul (2012-2014), la clasa lect. univ. dr. Dan Racoveanu. Între anii 2007 – 2010 studiază la Conservatoire Royal de Musique din Bruxelles, Belgia, avându-l ca mentor pe Jean-Claude Vanden Eynden.
Începând din anul 2016, Cristiana Mihart este admisă ca doctorand în cadrul programului de cercetare al Școlii doctorale din cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, având ca îndrumător pe prof. univ. dr. Dana Borșan.
La formarea sa pianistică se adaugă cursuri de măiestrie alături de pianişti de renume ca: Brigitte Engerer (în cadrul Académie Internationale d’Eté de Nice – Franţa), Eric Heidsieck (la Conservatoire Royal de Musique din Bruxelles – Belgia), Dmitri Bashkirov și Peter Lang (în cadrul Academiei Internaţionale de vară a Universităţii Mozarteum din Salzburg – Austria), Diana Ketler și Petras Genuišas (în cadrul programului SoNoRo – Interferențe), Tamás Vesmás (la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti). În vara anului 2015 este invitată de pianistul și pedagogul Dominique Merlet să participe la cursurile elitistei Académie de Musique de Villecroze – Franţa.
Printre premiile obţinute se numără Premiul I la Olimpiadele Naţionale de Muzică din 2005 şi 2007, Premiul I la Concursul Naţional de Interpretare „Mihail Jora” în 2005, Premiul al III-lea la Concursul Internaţional „Concertino Praga” – 2007 (organizat de Radiodifuziunea Cehă in colaborare cu Uniunea Europeană de Radiodifuziune), Premiul I „Excellentia” la Concursul Internaţional de pian “Excellentia” , Bruxelles, Belgia – 2008, Premiul „Colla Parte” pentru cel mai bun pianist în cadrul Concursului Internațional „Le Grand Prix de l’Opéra”, București – 2014 și Premiul al II-lea în cadrul Concursului Internațional de Duo „Suzana Szörenyi”, București, 2016.
Susţine concerte cu orchestra în Bucureşti (pe scena Ateneului Român, în Sala Enescu a Universităţii Naţionale de Muzică, la Centrul Cultural al Ministerului Afacerilor Interne), precum şi recitaluri pe scenele importante ale capitalei: Sala Mare şi Sala Mică a Ateneului Român, Muzeul Naţional „George Enescu”, Muzeul Municipiului București – Palatul Suţu, Parlamentul României, Palatul Cotroceni – Salonul Cerchez, Palatul Băncii Naţionale Române, Sala „Dalles”, Sala de Marmură a Palatului Cercului Militar, Centrul Cultural al MAI, Aula Bibliotecii Central Universitare „Carol I”, Palatul Brâncovenesc Mogoșoaia – Sala Scoarțelor sau în Piaţa Festivalului „George Enescu”). În țară susține recitaluri solo și camerale în numeroase centre culturale precum Casa Memorială „Dinu Lipatti” de la Fundăţeanca – în cadrul festivalului „Serile Lipatti”, Casa Memorială „George Enescu” și Castelul Peleș – Sinaia, Filarmonicile din Ploiești și Satu Mare, Casa de Cultură Arcuş – jud. Covasna (la invitaţia criticului muzical Ecaterina Stan), Festivalul „Camerata Blăjeană”- Blaj, Portul Cultural Cetate – jud. Dolj, Teatrul „Jean Bart” – Tulcea, Muzeul Bruckental și Biblioteca Astra – Sbiu, Aula Universitãţii „Transilvania” din Braşov.
În străinătate concerteazã în Cehia – în cadrul turneului „South Bohemian Festival Concertino Praga”, Belgia – recitaluri la Maison de la Musique „Musée Danieli”, Maison Communale de Watermael-Boitsfort şi pe scena Conservatorului Regal din Bruxelles, Franţa – sub auspiciile Festivalului Internaţional „Pablo Casals” de la Prades, Austria – Sala Vieneză a Stiftung Mozarteum din Salzburg şi în Italia – Palazzo Ricci, Montepulciano.
În domeniul muzicii de cameră beneficiază de bursa programului „SoNoRo – Interferenţe”, fiind invitată de asemenea în cadrul Festivalului Internaţional de muzică de cameră „SoNoRo – New Worlds” (2011) şi „SoNoRo – Up” (2013). În cadrul workshop-urilor și concertelor aflate sub egida SoNoRo are ocazia de colabora cu artişti consacraţi ca Boris Brovtsyn, Andrej Bielow și Corinne Chapelle (vioară), Răzvan Popovici (violă), Marcin Sieniawski (violoncel). În 2014 reprezintã Universitatea Națională de Muzică din Bucureşti în cadrul Festivalului Naţional de Muzică de cameră „Brassovia”, eveniment desfășurat în Aula Universitãţii Transilvania din Braşov. Cel mai recent proiect cameral, derulat în vara acestui an, este dedicat Cvintetului în La major D667 „Păstrăvul” de F. Schubert, concertele desfășurându-se în București (Palatul Suțu), Sibiu (Biblioteca Astra), Tulcea (Teatrul „Jean Bart”) și la Palatul Brâncovenesc Mogoșoaia (în cadrul celei de-a doua ediții #ADMUSICAM, organizat de Institutul Cultural Român).
Realizează înregistrări pentru Radiodifuziunea Română în Studioul „Mihail Jora” cu lucrări de Mozart, Brahms, Prokofiev şi Martinu, fiind de asemenea invitată să participe în cadrul a numeroase emisiuni radiofonice („Muzicieni de azi…muzicieni de mâine”, „Oaza de muzică”, „Dimineţile România Muzical”) şi de televiziune (TVR 1, TVR Cultural, Antena 1).